Jo and wall 2014
1. Jo and wall 2014 2014
Jo and Installation
Digiglass 'Underwater black rocks and red coral' installed
2. Digiglass 'Underwater black rocks and red coral' installed 2014
Digiglass wall Level 1 Living area
Painting 'Underwater black rocks and red coral'
3. Painting 'Underwater black rocks and red coral' 2011
3m x 1.4 m diptych
oil on canvas
Digiglass 'Staghorn'
4. Digiglass 'Staghorn' 2014
Digiglass at reception area, Rehabilitation Centre
Painting 'Staghorn'
5. Painting 'Staghorn' 2011
1.5 x 1m
oil on canvas
Digiglass 'White cloud'
6. Digiglass 'White cloud' 2014
Digiglass level 2 living area
Painting 'White cloud'
7. Painting 'White cloud' 2011
1.5 x 1m
oil on canvas
detail of 'White cloud', shows transparency between spaces
8. detail of 'White cloud', shows transparency between spaces 2013
detail of panels 4 m x 2.7m
Digiglass
British Fort, Valentia island, reception area Mental Health
9. British Fort, Valentia island, reception area Mental Health 2013
150 x 140 cm
oil on canvas
Painting 'Green mountain'
10. Painting 'Green mountain' 2011
1.5 x 1m
oil on canvas

Fiona Stanley Hospital 2011-2013

Public Art for
Fiona Stanley Hospital, Perth Western Australia

PROJECT   3 Glass walls for the Rehabilitation Centre, Fiona Stanley Hospital

CLIENT   Government of Western Australia: Department of Treasury and      Finance, Building Management and Works.

LOCATION  Murdoch, Perth, Western Australia

ARTWORK TITLE  
1. Underwater black rocks and red coral,
Painting size 3000 cm x 1400 cm, - Wall size 6m x 3m
2.White Cloud
Painting size 1500 cm .x 100 cm - Wall size is 3.5 m x 2.6 m
3. Stag horn Coral
Painting size 1500 x 100 cm - Wall size is 4.5 m x 2.6 m

ARCHITECT  Design collaboration between the architectural firms Hassell, Silver Thomas Hanley and Hames Sharley, Builder: Brookfield Multiplex

ART COORDINATORS: Malcolm McGregor & Maggie Baxter
DESIGN Rick Vermey, Photography Eva Fernandez
YEAR Completion 2013
OPENS 2014l

The interior design of the Rehabilitation Centre aims to create a space that demonstrates a commitment to human values and dignity beyond simply responding to functional needs. The artist was asked to provide an uplifting and healing environment, with interconnected spaces varied in scale and setting.

Abstract paintings, with ‘underwater’ themes, were created to be displayed in each of the client group wards: Spinal, Brain, Amputations and Neurological Injuries.
The patients who lived in these spaces for up to six months were likely to be traumatised and under stress, so the artwork offers a calming influence.
 
To connect these wards with each other, three of the paintings were also reproduced as large-scale DigiGlass walls between communal dining/lounge areas and corridors. These beautiful, semi-transparent glass walls both provide a sense of connection to other spaces in the Centre and ensure visual privacy.